KLIK HIER

DOEL

Het financieel ondersteunen van de Nederlandse wielersport in de ruimste zin. Met name middels steun aan organisaties van wedstrijden. Het peloton "vanaf de basis" vormen zodat het wielrennen om ons heen blijft bestaan.

HOE

Door het werven van fondsen middels donaties van "particuliere wielergenieters", bedrijven, overheden en instellingen. Daarnaast middels giften vanuit evenementen en acties.

RESULTAAT

De wielersport in het algemeen zal gestimuleerd worden. De Nederlandse renners en rensters zullen aan de top van het mondiale wielrennen blijven meestrijden en de entertainmentwaarde van het wielrennen zal gewaarborgd zijn.

"Beste Vrienden van de koers,

 

als Goede Doelen Stichting werven we fondsen t.b.v. het Nederlandse wielrennen, in de ruimste zin. Er zijn heel veel goede doelen waarvoor mensen zich inzetten en waaraan veel wordt gedoneerd. Ook "op de fiets" wordt er nogal wat geld ingezameld voor tal van goede doelen. Dat is bewonderenswaardig en het geeft aan dat Nederlanders bereid zijn om anderen te steunen. Naast al die bestaande goede doelen is nu de tijd aangebroken om ook onze eigen wielersport als "Goed Doel" te beschouwen en te verzekeren van een succesvolle, degelijke toekomst.  Als "koers-genieters" kunnen we niet alleen genieten van het Nederlandse wielrennen. Bij dat genieten hoort "out of the box gedacht" ook het in woord en daad steunen van het Nederlandse wielrennen. Dit ten behoeve van de werving, de opleiding en de talentbegeleiding van jonge renners. Vanaf de start tot (eventueel) het allerhoogste niveau. Niet afhankelijk van enkele grote sponsoren, maar er samen, als échte liefhebbers voor zorgen dat we over 10 jaar nog steeds kunnen genieten van onze dames en heren klasbakken in klassiekers en grote rondes. In ons eigen belang, want het wielrennen levert heel veel vertier op, maar zeker ook in het belang van alle huidige en toekomstige generaties renners en rensters. Door de digitalisering en globalisering is het aloude "business-model" niet langer zaligmakend. Een goed doel voor het wielrennen is een uniek model Van, Voor en Door de Vrienden van de koers."

 

Niels van Elzakker, voorzitter  Stichting Vrienden van de koers